Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام الهی ضمن تأکید بر ضرورت توجه بیش‌ از پیش به قرآن در شب قدر گفت: در شب قدر قرآن باید عظمت قرآن در دل ما برجسته باشد و خداوند را به قرآن قسم بدهیم و قرآن را در این شب واسطه مناجات با خدا قرار دهیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام محمد الهی خراسانی، کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با صبح توس، پیرامون اهمیت لیالی قدر اظهار کرد: در خصوص عظمت شب قدر روایات و احادیث فراوانی داریم اما بزرگ‌ترین ناظر بر عظمت این کلام خداوند در قرآن کریم است که در سوره قدر می‌فرماید: شب قدر همان شبی است که ما آن حقیقت با عظمت را که البته نمی‌گوید کدام حقیقت است، نازل کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تمام مفسران با توجه به احادیث گفته‌اند که آن حقیقت با عظمت، قرآن کریم است لذا خود این مسئله مهم‌ترین اهمیت شب قدر است.

این کارشناس مسائل مذهبی گفت: ازاین‌ روی در شب قدر قرآن باید در ذهن و دل ما جاری و ساری باشد و عظمت قرآن در دل ما برجسته باشد و خداوند را به قرآن قسم بدهیم و قرآن را در این شب واسطه مناجات با خدا قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه در شب قدر دو عمل سفارش شده که در هر دو عمل بر توسل و واسطه قرار دادن قرآن در محضر خداوند تأکید شده است افزود: در عمل اول می‌گوییم « اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلِکَ بِکِتابِکَ المُنزَلِ وَ ما فیهِ اسمُکَ الاَکبَرُ و اَسماؤُکَ الحُسنی وَ یُخافُ وَ یُرجی اَن تَجعَلَنی مِن عُتَقائِکَ مِنَ النّار» و ما در این دعا در ابتدا می گوییم خداوندا تو را قسم می‌دهیم به قرآن، کتابی که در آن حقایقی نهفته است که درک آن برای بشر سخت است.

حجت‌الاسلام الهی خراسانی گفت: در عمل دوم می گوییم « اَللّهمَّ بِحَقِّ هذاالقُرآنِ وَ بِحَقِّ مَن اَرسَلتَه بِه وَ بِحَقِ کُلِّ مومنٍ مَدَحتَه ُ فیهِ وَ بِحَقِّکَ عَلَیهِم فلا اَحَدَ اَعرَفُبِ بِحَقِّکَ مِنکَ» و ما در اینجا باز هم خداوند را به حق قرآن قسم می‌دهیم که این بار قسم به قرآن همراه می‌شود با توسل به پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع).

وی افزود: همین‌طور که پیامبر(ص) در حدیث ثقلین امت خود را به توسل به کتاب و عترت سفارش کرد، اینجا ما پس از واسطه قرار دادن قرآن اشاره می‌کنیم به اهل بیت پیامبر که معلمان حقیقی قرآن بودند.

این کارشناس مسائل دینی با تأکید بر اینکه در شب قدر باید بیش از پیش به قرآن توجه داشته باشیم، ادامه داد: ائمه اطهار(ع) به ما آموخته‌اند که در شب قدر ابتدا به نام خداوند و پس از آن به قرآن و ائمه اطهار(ع) تمسک بجوییم و آن‌ها را واسطه قرار دهیم تا گناهانمان آمرزیده شود.

وی افزود: پس‌ از این اعمال به ما آموخته‌اند تا قرآن بر سر بگیریم تا سایه قرآن بر سر ما و بر زندگی ما بیفتد.

حجت‌الاسلام الهی خراسانی خاطرنشان کرد: قرآن به سر می گیریم تا با تمسک به قرآن و ائمه اطهار(ع) به آن وعده صادق پیامبر(ص) که فرمودند اگر کسی به قرآن تمسک جوید و در کنار قرآن به دامن اهل‌بیت(ع) من چنگ زد، این تمسک به قرآن و عترت شما را به سرمنزل مقصود می‌رساند و شما را بیمه خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حجت الاسلام شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت

 

محمدرضا بهشتی منفرد فیلمساز، عکاس و عضو هیئت انتخاب بخش فیلم‌های مستند درباره کیفیت آثار ارسالی به جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: تعدادی از فیلم‌هایی که به جشنواره ارسال شد سطح پایینی داشتند، اما تعدادی نیز باکیفیت بودند و برای نمایش انتخاب شدند. خیلی از فیلم‌ها نیز در سطح متوسط بودند و ازنظر فنی اختلاف کیفی چندانی با هم نداشتند. در این شرایط موضوع فیلم‌ها می‌توانست برای انتخاب نهایی تعیین‌کننده باشد. فیلم‌های خیلی خوبی داشتیم که با خلاقیت با موضوع برخورد کرده بودند، اما به نسبت فیلم‌های متوسط و ضعیف این نوع فیلم‌های خلاقانه همیشه کمتر است.

او درباره موضوعاتی که بیشتر مورد توجه فیلمسازان قرار گرفته بود گفت: مسائل زیست بومی و محیط زیستی بسیار زیاد مورد توجه قرار گرفته بود و همچنین نمایش آداب و رسوم و آیین اقوام هم در فیلم‌ها زیاد دیده می‌شد. در تعدادی از فیلم‌ها نیز به مسائل اجتماعی که مختص یک منطقه و مرتبط با جغرافیای آن منطقه است پرداخته بودند، مانند فیلم‌هایی که درباره کولبر‌ها داشتیم.

این فیلمساز با بیان این که برخی از فیلم‌ها پژوهش خوبی نداشتند، افزود: در یک جشنواره موضوعی، تکنیک و مسائل فنی در مرحله بعدی انتخاب قرار دارد و ابتدا پژوهشی که در رابطه با یک موضوع انجام شده است مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل در مرحله انتخاب آثار اگر فیلمی ازنظر تکنیکی چندان قوی نبود، اما نگاه خوبی به موضوع داشت، بیشتر مورد توجه ما قرار می‌گرفت. درمجموع پژوهش نامناسب و پرداخت سطحی به موضوع اقوام در تعدادی از فیلم‌های متقاضی دیده می‌شد.

بهشتی منفرد درباره تأثیر فیلم مستند بر رفع مشکلات یک منطقه گفت: وقتی فیلمساز ویژگی‌های یک منطقه یا مشکلی را نشان می‌دهد، بیننده با مسائلی که در آن منطقه اتفاق می‌افتد آشنا می‌شود، اما این که آیا با ساخت و نمایش این فیلم مشکلات و مسائل مردم آن منطقه حل می‌شود، در زمان تولید پروژه مشخص نیست. رسالت فیلم این است که هم مردم را در جریان مسائل یک منطقه قرار دهد و هم باعث شود مسئولان با دیدن آن در رفع مشکلات تلاش کنند. به نظرم این مسئله بیشتر به جشنواره‌هایی که این فیلم‌ها را نمایش می‌دهند برمی‌گردد. اگر فیلم‌ها برای کارشناسان و مسئولان مربوطه نمایش داده شود، شاید بتواند در رفع مشکلات مردم منطقه مؤثر باشد.

این فیلمساز افزود: قطعاً جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باید با قدرت و کیفیت مناسب برگزار شود. اگر دعوت از فیلمسازان و جلب مخاطبان به‌خوبی انجام شود و اهل فن و کسانی که دغدغه دارند از این جشنواره استقبال کنند و فیلم‌ها را ببینند، نشان‌دهنده این است که برگزارکنندگان در کار خود موفق بوده‌اند. مهم‌ترین مسئله در برگزاری یک جشنواره تداوم آن است و با برگزاری یک یا دو دوره هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد. ما پیش‌ازاین جشنواره‌های خوبی داشتیم که پس از چند دوره تعطیل شدند، اما استمرار جشنواره می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری روی موضوعات مدنظر داشته باشد. اگر یک جشنواره تداوم داشته باشد و در سطح کیفی خوبی برگزار شود می‌تواند در تولید فیلم‌های مرتبط با آن موضوع خاص مفید واقع شود.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • ضرورت توجه به حقوق و مسائل مادی معلمان
  • ضرورت توجه جدی به مسائل تربیتی و پرورشی در آموزش‌وپرورش
  • شمس: سرگروهی ایران در جام جهانی به فوتسال ایران عظمت می‌دهد
  • نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار
  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت