Web Analytics Made Easy - Statcounter

شعبان یا شَعبان المُعَظّم هشتمین ماه تقویم هجری قمری است که بنا به احادیث، فضیلت بسیاری دارد و در آن به روزه‌داری، صدقه دادن، صلوات فرستادن و خواندن دعا‌های خاص مانند صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه سفارش شده است. همچنین در این ماه مناسبت‌های مذهبی مختلفی وجود دارد از جمله آن‌ها میلاد امام حسین (ع)، حضرت عباس (ع)، امام سجاد (ع)، و حضرت علی‌اکبر و امام مهدی (عج) است که به اعیاد شعبانیه شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین باره صحبت های حجت الاسلام والمسلمین موسی جامعی را می خوانید.

فضیلت ماه شعبان و اعمال این ماه را  بفرمایید.

ماه شعبان ماه سراسر رحمت و ماه وصل به خدا است. در روایت داریم که پیغمبر اکرم فرمودند: ماه شعبان ماه من است و هر کس که در این ماه مرا یاری کند بهشت بر او واجب می‌شود. سوال کردند یا رسول الله چگونه شما را در این ماه یاری کنیم، فرمودند: با روزه داری حتی اگر یک روز از این ماه را کسی هم روزه بگیرد فضیلت و تاثیر بسیار بسزایی در خودسازی افراد دارد. البته سیره پیغمبر اکرم در این بود که تمام ماه شعبان را روزه می‌گرفتند، اما هرچه در توان شخص است به هر میزان که می‌توانیم خودمان را شبیه به پیغمبر کنیم و به سیره پیغمبر اکرم رجوع کنیم؛ لذا روزه‌داری در ماه شعبان بسیار وارد شده و از جمله اذکاری که توصیه شده در ماه شعبان خوانده شود، یکی صلوات بر محمد و آل محمد است و دیگری صلوات مخصوص ماه شعبان است که در مفاتیح آمده و ویژه ماه شعبان است و جداگانه وارد شده که موقع ظهر و نیمه شب در این خصوص توصیه شده در ماه شعبان خوانده شود. یکی دیگر از اذکار ذکر استغفار است، چون ماه شعبان ماه خودسازی است. یک عمل دیگری هم در ماه شعبان سفارش شده که در روایات هم هست اونم صدقه دادن در ماه شعبان است.

صدقه دادن در ماه شعبان چه آثاری دارد؟

صدقه دادن مطلقا در همه ایام سال مستحب است و در این موضوع هیچ شکی نیست، اما صدقه ماه شعبان یک ویژگی دارد که در بقیه ماه‌ها این ویژگی وجود ندارد.

از حضرت ابو عبد اللّه جعفر بن محمد صادق-علیه السّلام-درباره‌ى روزه‌ى ماه رجب پرسیدم. فرمود: چرا درباره‌ى روزه‌ى ماه شعبان نمى‌پرسید؟ عرض کردم: اى پسر رسول خدا، ثواب کسى که یک روز از ماه شعبان را روزه بگیرد، چیست؟
فَقَالَ الْجَنَّةُ وَ اللَّهِ فَقُلْتُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ مَا یُفْعَلُ فِیهِ قَالَ الصَّدَقَةُ وَ الِاسْتِغْفَارُ
فرمود: به خدا سوگند، بهشت. عرض کردم: اى پسر رسول خدا، بهترین عمل در آن چیست؟ فرمود: صدقه و استغفار.

وَ مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ فِی شَعْبَانَ رَبَّاهَا اللَّهُ تَعَالَى کَمَا یُرَبِّی أَحَدُکُمْ فَصِیلَهُ حَتَّى یُوَافِیَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ قَدْ صَارَ مِثْلَ أُحُدٍ
هرکس در ماه شعبان صدقه بدهد، خداوند متعال آن را مى‌پرورد، همان گونه که شما بچه شتر را پرورش مى‌دهید، تا این‌که روز قیامت به او مى‌دهد، در حالى که به اندازه‌ى کوه «احد» گردیده است، یعنی ثواب آن را بزرگ می‌کند به اندازه کوه احد می‌کند و روز قیامت به شما برمی‌گرداند. ما در هیچ ماهی چنین ویژگی را برای صدقه جز ماه شعبان نداریم؛ بنابراین خوب است تلاش کنیم در ماه شعبان از فقرا، ایتام و هر کسی که پیرامون ما نیازمند است دستگیری کنیم.

چگونه خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟

روزه ماه شعبان، مقدمه و آماده سازی برای ماه رمضان است. خداوند متعال در ماه رجب و شعبان زمینه خودسازی و تقوا را ایجاد کرده است. آسمان و افلاک آماده است برای اینکه شخص خودش را از گناهان پاک کند. هر چقدر که کسی بتواند در ماه رجب و شعبان خودش را بهتر بسازد و تقوا را در خودش بیشتر ایجاد کند در ماه رمضان که ماه ضیافت الله است از سفره و مهمانی خدا بیشتر بهره مند می‌شود. روایت است هر کسی در ماه رجب و شعبان بار گناه خودش را سبک‌تر کرده باشد ماه میهمانی خدا بیشتر از هدایای الهی بهره مند می‌شود و این فرصتی است که خداوند متعال قبل از ماه رمضان ایجاد کرده است. برخی توبه و استغفار را به تاخیر می‌اندازند تا درماه رمضان توبه کنند. در ماه رمضان و در طول شبانه روز هم می‌شود توبه کرد، اما آن کسی که قبل از ماه رمضان توبه و استغفار کرده باشد و بار گناهش را سبک کند، در ماه رمضان خیلی بیشتر از آن کسی خوشه چینی می‌کند که با بار سنگین گناه در ماه رمضان وارد می‌شود و تازه می‌خواهد درآن ماه توبه کند.

خواندن مناجات شعبانیه چه آثاری دارد؟

یکی از اعمال وارد شده در ماه شعبان مناجات است. حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: تنها مناجاتی که از همه ائمه وارد شده مناجات شعبانیه است غیر از این مناجات دعا و مناجات دیگری را نداریم که گفته باشند همه ائمه می خواندند و مقید و ملتزم بودند. مناجات شعبانیه این ویژگی را دارد. مضامین بسیار بلندی در این مناجات نهفته است که حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه توصیه می‌کردند: مناجات شعبانیه را حتی در ماه‌های دیگر غیر از شعبان هم بخوانید آنقدر مضامین و معارف بلندی در این مناجات نهفته است که حتی در غیر از ماه شعبان هم خواندنش خالی از لطف نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماه شعبان صدقه مناجات شعبانیه ماه شعبان ماه رمضان صدقه دادن وارد شده ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۲۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد

دانشمندان خبر از کشف یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه انسان که «مغز کوچک» نیز نامیده می‌شود، داده‌اند.

به گزارش ایسنا، مخچه(cerebellum) با نامی که در زبان لاتین به معنای «مغز کوچک» است، تنها ۱۰ درصد از کل جرم مغز انسان را تشکیل می‌دهد. با این حال نباید اجازه داد اندازه کوچک آن ما را فریب دهد، چرا که بیش از سه چهارم نورون‌های مغز در این فضای کوچک جمع شده‌اند و چیزهای زیادی داخل آن اتفاق می‌افتد.

به نقل از اس‌ای، از قدیم این گونه تصور می‌شود که این قسمت از سیستم عصبی که در پایه جمجمه قرار دارد، بیشتر به هماهنگ کردن عملکردهای حرکتی مانند تعادل و حرکت مربوط می‌شود. اکنون تحقیقات جدید از فرضیه‌ای حمایت می‌کند که در حال اعتبار گرفتن است. این فرضیه نقش کلیدی مخچه را در یادگیری برجسته می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه پیتسبورگ و دانشگاه کلمبیا در این مطالعه جدید می‌خواستند بر اساس تحقیقات قبلی که منطقه خلفی-جانبی مخچه را به عنوان نقشی در اتصال آنچه می‌بینیم به حرکاتی که انجام می‌دهیم، شناسایی کنند.

آندریا بوستان، نوروبیولوژیست دانشگاه پیتسبورگ می‌گوید: فرض دیرینه درباره عملکرد مخچه این بوده است که تنها نحوه حرکت ما را کنترل می‌کند. با این حال ما اکنون می‌دانیم که بخش‌هایی از مخچه وجود دارد که به هم متصل هستند و به نظر می‌رسد که همراه با مناطقی از مخ تکامل یافته‌اند که نحوه تفکر ما را کنترل می‌کنند.

این تیم به میمون‌ها آموزش دادند که دست چپ یا دست راست خود را در پاسخ به تصاویر روی صفحه حرکت دهند و هنگامی که حرکات را درست انجام می‌دهند، به عنوان پاداش آبمیوه دریافت می‌کردند.

استفاده از داروها برای از کار انداختن موقت قسمت خلفی-جانبی مخچه میمون‌ها به طور قابل توجهی بر یادگیری آنها تأثیر گذاشت. حیوانات حتی با پاداش آبمیوه، به سختی به یاد می‌آوردند که قرار بود کدام دستشان را در واکنش به تصویر حرکت دهند. با این حال، آن یادگیری که قبلاً حاصل شده بود، هنوز قابل یادآوری بود.

بوستان می‌گوید: وقتی این ناحیه مخچه را غیرفعال می‌کنید، در واقع یادگیری جدید را مختل می‌کنید. یادگیری در این حالت بسیار کندتر است، بیشتر طول می‌کشد و عملکرد به سطح قبلی نمی‌رسد. این یک مثال عینی از عملکرد مخچه است که از اطلاعات پاداش برای شکل دادن به عملکرد شناختی در پستانداران استفاده می‌کند.

آزمایش‌های بیشتر نشان داد که عملکرد حرکات تحت تأثیر خارج شدن مخچه خلفی-جانبی قرار نمی‌گیرد و به نظر می‌رسد خاموش کردن سایر قسمت‌های مخچه هیچ تفاوتی در روند یادگیری نداشته باشد.

همه اینها اطلاعات اضافی مهمی هستند تا بفهمیم مغز چگونه کار می‌کند و چگونه با دنیای اطراف سازگار می‌شود و همچنین چگونه بهتر می‌توانیم با شرایط ناشی از اختلال عملکرد طبیعی مغز مقابله کنیم.

بوستان می‌گوید: پژوهش ما شواهد روشنی ارائه می‌دهد که مخچه نه تنها برای یادگیری نحوه انجام اعمال ماهرانه مهم است، بلکه برای یادگیری اینکه کدام اعمال در موقعیت‌های خاص ارزشمندتر هستند نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.

این پژوهش به توضیح برخی از مشکلات غیر حرکتی در افراد مبتلا به اختلالات مخچه کمک می‌کند.

این مطالهه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبر فوری: "کِی و چی" سفیر رسمی "کوینکس" شد
  • خبر فوری: “کِی و چی” سفیر رسمی “کوینکس” شد
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • شاهرودی‌ها بیش از ۲۰ میلیارد ریال صدقه پرداخت کردند
  • ایرانی‌ها سال گذشته چقدر صدقه دادند؟
  • پاداش قهرمانی ملی‌ پوشان فوتسال آب رفت!
  • یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد
  • پرداخت بیش از ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها در قزوین
  • قطعی شدن مدال سلطانی و حذف شعبان در بوکس جوانان آسیا
  • احمدعباسی: نمی‌دانم پاداش‌مان چیست ولی قول آینده را دادند