Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@00:15:18 GMT

عبودیت و بندگی ویژگی شاخص امام سجاد (ع)

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۵۰۳۶۶

عبودیت و بندگی ویژگی شاخص امام سجاد (ع)

پنجم شعبان سالروز تولد امام سجاد (ع) است؛ امامی که صحیفه سجادیه و رساله حقوقش را برای ما به عنوان کتاب راهنما قرار داده است. حضرت زین العابدین (ع)، پس از واقعه عاشورا و خفقان دولت بنی امیه به سختی می توانستند معارف دینی را به مردم انتقال دهند؛ امام با این حال همه سعی خود را کردند تا تعالیم دینی را در قالب دعا مناجات و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به نزدیکان خود منتقل کنند. 

ایشان در واقع پایه گذار مکتب علمی بودند که بعدها از سوی امام باقر و امام صادق (ع) به سر نجام رسید. به بهانه سالروز آن حضرت با حجت‌الاسلام مجید خداوردی به گفتگو پرداختیم که در ادامه می خوانید:

آقای خداوردی؛ امام سجاد (ع) بیش از هر چیز به عبودیت و مناجات هایشان شناخته شده اند. در این باره برای ما بگویید.

اساساً عبودیت و بندگی ویژگی شاخص امام سجاد علیه‌السلام و همه اهل‌بیت است. اگر نگاهی به مصحف شریف قرآن کنیم می‌بینیم که در بین پیغمبران الهی، بیست و پنج نفر از آن‌ها اسم یا لقبشان در قرآن ذکر شده است. در بین این بیست و پنج‌نفر، خدا پنج نفر را عبدالله خطاب کرده‌است؛ حضرت نوح، حضرت موسی، حضرت عیسی، حضرت ابراهیم و وجود مقدس پیغمبر. پس اهل بیت پیامبر (ص) از مقام عبودیت و بندگی که به‌معنای تسلیم بودن در برابر فرامین الهی است، برخوردار بودند. آنها خود را برای خدا خالص کردند. امام سجاد زین‌العابدین هم زینت همه عابدان و صالحان در خانه‌ خدا و در اوج عبودیت و بندگی بود.

نقش حضرت سجاد در حفظ و بقای ارزش های اسلام چه بود؟

بنا بر آنچه که دوران امامت ایشان اقتضا می‌کرد، ایشان در قالب دعا، مناجات و ارتباط معنوی با دوستان اهل‌بیت ارتباط برقرار می‌کردند. یکی از کار‌های مهمی که ایشان انجام دادند، تربیت افرادی صالح و شاگردان ممتاز بود؛ کسانی که در ابتدا غلام حضرت بودند اما در نزد حضرت تربیت و پس از آزادی، هر کدام‌ مشعل هدایت می‌شدند. رساله حقوق امام سجاد که بیش‌از پنجاه حق از حقوق خدا و بندگان، مردم جامعه و حتی حیوانات را در بر دارد، نگاه تربیتی حضرت نسبت به اطرافیان و جامعه را نشان می دهد. 

نحوه شهادت امام سجاد (ع) چگونه بود؟

حضرت سجاد در پنجاه و هفت‌سالگی به شهادت رسیدند؛ توسط ولیدبن‌عبدالملک مسموم شدند. مادر ایشان شهربانو به فرموده شیخ مفید دختر یزدگرد بود و یک بانوی والا مقام.

زندگی امام سجاد (ع) پس از عاشورا با خفقان همراه بود؟

سیره و سبک زندگی امام سجاد (ع) با توجه به شرایط خفقانی که بنی‌امیه بعد از شهادت امام حسین علیه‌السلام ایجاد کردند، به‌صورت عملی بود. یعنی ایشان به آنچه خدای متعال برایشان در لوح امامتشان قرار داده بودند، عمل و اطرافیان را هدایت می‌کردند. بنابراین باید گفت تمام هم‌ّوغم امام و ولی خدا، هدایت بشر است؛ فرقی نمی‌کند با حکومت باشد یا بدون حکومت. امام سجاد علیه‌السلام تمام تلاش و کوشش‌شان این بود که آن فضای علمی که در دوره امام باقر و امام صادق به اوج خودش رسید، مقدمه سازی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام سجاد ولادت امام سجاد عبودیت و بندگی امام سجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۰۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، اسحاق معبود مژدهی عصر سه‌شنبه در نشست خبری تشریح برنامه‌های دهه کرامت در گیلان در رشت اظهار کرد: این سه کاروان از روز ۲۲ اردیبهشت وارد گیلان می‌شوند و تا یکم خرداد در این استان حضور می‌یابند.

وی افزود: این خادمان در طول مدت حضور خود در هر ۱۷ شهرستان و در مجموع در ۸۰۰ نقطه گیلان حاضر خواهند شد که یکی از کاروان‌ها در مناطق محروم و سخت‌گذر استان حضور خواهد یافت.

وی ادامه داد: دیدار با نماینده ولی فقیه در گیلان، حضور در گلزار شهدا، دیدار با برخی از خانواده‌های شهدا، دیدار با بیماران و سرکشی از زندانیان و همچنین حضور در مدارس گیلان و نواختن زنگ دهه کرامت از مهمترین برنامه های کاروان های خادم حضرت امام رضا (ع) در این استان است.

مسئول کانون جوانان رضوی گیلان بیان کرد: همچنین آیین استقبال از خادمان حضرت امام رضا(ع ) عصر پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت انجام می‌شود که این استقبال در میدان صیقلان رشت آغاز و سپس به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه اخری(س) خواهر گرامی حضرت امام رضا(ع) انجام می‌شود.

معبودمژدهی خاطرنشان کرد: همچنین برنامه ویژه دیگر این دهه, جشن بزرگ میلاد حضرت امام رضا(ع) است که ۳۰ اردیبهشت ماه از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه در پیاده راه فرهنگی میدان شهدای ذهاب رشت برپا می شود که سال گذشته حدود ۲۰ هزار نفر در این مراسم حضور یافته بودند.

وی در خاتمه گفت: جشن زیر سایه خورشید, ویژه دهه کرامت, مردمی است و هیچ بودجه دولتی دریافت نمی کنیم البته برخی از نهادها همچون شهرداری به این مراسم ها کمک می کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • وداع با پیکر ۲ شهید گمنام در حرم حضرت معصومه(س)
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)