Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@02:54:14 GMT

بهترین زمان مناجات/دلیل سختی خواندن نماز صبح برای عده‌ای

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۴۷۵۹

بهترین زمان مناجات/دلیل سختی خواندن نماز صبح برای عده‌ای

حجت‌الاسلام بهاری با بیان اینکه در دعاهای روزهای پایانی رمضان از خدا برای درک چنین ضیافتی با زبان عاطفه تشکر می‌کنیم، گفت: از دلایل سختی خواندن نماز صبح آن است که گناه، برخی را در بستر زنجیر می‌کند با استغفار است که می‌توان از این وضعیت رها شد.

حجت الاسلام والمسلمین «ابراهیم بهاری» در گفت وگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان و در شرح دعای بیست و ششمین روز از ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: این دعا به شیوه ای است که همچون زمان خروج از یک مهمانی و ضیافت باشکوه، انسان را به تقدیر و تشکر از میزبان وا می دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامبر اکرم(ص) در این دعای شریف بیان می کنند: «بسم الله الرحمن الرحیم اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین؛ خدایا قرار بده کوشش مرا در این ماه قدردانی شده و گناه مرا در این ماه آمرزیده و کردارم را در آن مورد قبول و عیب مرا در آن پوشیده، ای شنواترین شنوایان.»

 

این استاد اخلاق ادامه داد: در این دعا حضرت رسول(ص) حضور در مهمانی رمضان را سعی‌ای قدردانی شده می خواهند و از خدا پذیرش این مرتبه عالی را مسئلت می دارند، به نوعی طلب می کنند که این رمضان، آخرین رمضان عمر من نباشد و دوباره فرصت حضور در ضیافت الهی را بیابند.

 

وی با بیان اینکه زبان این دعا زبان عاطفه است، گفت: از وجوه دیگر این دعا تصریح به پاک شدن کینه ها و حقدها از وجود انسان است و اینکه انسان به الگو تبدیل شده و خدا بر این الگو قیمت می گذارد. قلب به جایی رسیده که طیب و طهار شده و زنگاری ندارد و اگر برخی عیوب هم باقی مانده از خدا می خواهیم تا آن عیوب برطرف شود.

 

این استاد حوزه تاکید کرد: این دعا در مجموع درس دیگری هم دارد، اولاً در کنار تشکر از خدا بر تشکر از مخلوقات تاکید دارد، دوم آنکه می گوید: اگر در کنار توبه، خطایی کردید از مردم عذرخواهی کنید و سوم تاکید بر بی نقصی اعمال دارد یعنی اگر کاری انجام می دهید، کم فروشی نکنید و از خدمتی که به دیگران می کنید ندزدید.

 

حجت الاسلام بهاری با اشاره به اتمام دعا با عبارت «أسْمَعِ السّامعین»، ابراز کرد: خدا همه جا صدای ما را می شنود و هر چه بر زبان ما جاری شود، خدا می داند و روزی اینها بر ما عرضه می شود برای همین هم تاکید شده مراقبت کنید مبادا در چاه گناهی بیفتید که خود ناخودآگاه کنده اید.

 

وی با بیان اینکه دعا در وقت سحرگاه مقبول تر است، اضافه کرد: خدای عالم عمدتاً صداها را در سحرگاه می شنود و لذا بر مناجات سحرگاهان تاکید شده است؛ یکی از دلایل سختی خواندن نماز صبح آن است که گناه، برخی را در بستر زنجیر می کند با استغفار است که می توان از این وضعیت رها شد، لذا از خدا می خواهیم به ما کمک کند تا این بندها را بگسلیم.

 

بهاری در پایان خاطرنشان کرد: حضرت موسی(ع) به خدا عرضه داشت: اگر نزدیکی به من، آرام صحبت کنم و اگر دوری، بلند سخن بگویم؟ خداوند فرمود: من همنشین کسی هستم که به یاد من است. این یعنی حتی اگر در دل سخن بگویید، خدای متعال می شنود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۴۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته

آریا گازُر نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «قضاوت» با اشاره به این‌که این اثر حاصل تجربه زیسته او است، به خبرنگار مهر گفت: در هنرستان صدا و سیما درس می‌خواندم و این ایده در واقع از زمان هنرستان دغدغه من بود، مدیر این هنرستان به فیلم ها با سطح بسیار پایین که حداقل استانداردهای‌ فیلمسازی را نداشتند بها می‌داد و این موضوع از همان زمان برای من مساله شد؛ مدیر هنرستان ما به تعداد تولیدات توجه ویژه ای نشان می‌داد و بدون توجه به کیفیت بر کمیت و افزایش تولید تاکید و تظاهر می‌کرد به بچه ها اهمیت می‌دهد اما اهمیتی نمی‌داد و صرفا می‌خواست از میزی به میز دیگر برود.

وی در رابطه با چالش های تولید این فیلم کوتاه، عنوان کرد: در یک سکانس از این فیلم، پلیسی با در دست داشتن لیوان چایی از جلوی دوربین عبور می‌کند، از ناجی هنر با من تماس گرفتند که پلیس در آن حالت و لیوان چایی به‌دست نباید از جلوی دوربین عبور کند. همچنین کار را با دوربین حرفه ای ضبط کردیم که می‌شد با دوربین ساده تری انجام داد اما این تصویربرداری منجر به افزایش کیفیت اثر شد.

این کارگردان با اشاره به‌ این که روند تولید این فیلم کوتاه حدود ۳ ماه زمان برده است، افزود: فیلم در همان هنرستان محل تحصیل من ضبط شده است و حدودا ۲ روز فیلمبرداری داشتیم اما ایده این کار دو یا سه سال در ذهنم بود و فیلمنامه را قبل تر نوشته بودم اما پایان بندی آن در حین این پروژه تغییر کرد و کارهای اداری آن ۲ ماه زمان برد.

وی با تاکید بر اینکه فیلم کوتاه خود یک سینمای مستقل است، بیان کرد: فیلم کوتاه به عنوان یک سینمای مستقل، زبان مختص خود را در جهان دارد و اینکه برخی تصور می‌کنند فیلم کوتاه می‌تواند پله ای به سمت سینمای بلند باشد نباید تنها راه ورود به این عرصه باشد. باید توجه شود ما در قبال فیلم کوتاه پاسخگو هستیم و نباید آن را تنها به شکل یک تمرین ببینیم. باید در فیلم کوتاه پیام را در کوتاه ترین شکل ممکن بگوییم و خیلی خوب است فضای فیلم کوتاه ژانرهای مختلف را تجربه می‌کند و امیدوارم به سمت کوتاه حرف زدن حرکت کند.

گازر در پایان ضمن اشاره به اینکه مدتی درگیر اجرای تئاتر بوده است، مطرح کرد: برای ساخت فیلم کوتاه سرمایه عامل تعیین کننده ای است و با توجه به اینکه فیلمنامه و طرح فیلم بعدی‌ام را در پرتال ثبت کرده ام، منتظر بررسی توسط انجمن سینمای جوانان هستم و امیدوارم به زودی فیلم بعدی را کار کنم.

«قضاوت» اولین تجربه کارگردانی آریا گازر محسوب می‌شود که در ژانر کمدی و به شیوه فیلم در فیلم ساخته شده است.

سایر عوامل این فیلم عبارتند از بازیگران: محمد مرغجویی، حمید رضازاده، آریا گازر، امین وکیلی، تدوین: هومن نشتایی، مدیر فیلمبرداری: علی احسانی، صدابردار: حسن شبانکاره، دستیار اول کارگردان: علی ویلان، مجری طرح: فواد رضایی، عکاس: اشکان دانشمند، طراح گرافیک: امیررضا تقوی، گریم: سمیه هامون، اصلاح نور و رنگ: مهران دوستی.

کد خبر 6092321 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • فعال اصولگرا: نماز خواندن پشت صدیقی باطل است!
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • گولسیانی: سپاهان بهترین تیم نیست ولی حریف سختی است/ از قهرمانی نا امید نیستیم+فیلم
  • استاندار مازندران: به زیرساخت‌های مساجد بین‌راهی رسیدگی شود
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • کری خواندن برای بایرن به سبک راموس (عکس)
  • فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته