Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:17:59 GMT

اگر مقامی پیدا کردیم خدا را فراموش نکنیم

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۷۵۳۲۳

اگر مقامی پیدا کردیم خدا را فراموش نکنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه جرعه‌ای از ماه با موضوع شرح و تفسیر دعای افتتاح و همچنین شیوه‌های مناجات خوانی در تهران قدیم با حضور حجت الاسلام صدر، غلامرضا کریملو کارشناس مذهبی و مهدی امین فروغی موسیقی دان، تاریخ پژوه و استاد ادبیات روانه آنتن شد.

حجت الاسلام صدر با اشاره به فرازی از دعای "افتتاح" بیان کرد: این دعا از زبان حضرت مهدی (عجل الله) صادر شده است، حضرت در این دعا به زیبایی به ما یاد می‌دهند که هم خدا را حمد و ستایش کنیم و هم او را بشناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: حضرت در این فراز می‌فرمایند: "سپاس از آن خداوندی است که برای خود یاری انتخاب نکرده و بی نیاز از همراه است و فرزندی هم ندارد، ملک عالم وجود برای اوست و شریکی ندارد، خداوند در راستای مالکیت خود همراهی ندارد که عزتش کم شود و عزت و کبریای خداوند در نهایت درجه است و همه حمدها و ستایش‌ها نیز برای اوست."

این کارشناس مذهبی گفت: خوب است که در ماه مبارک رمضان در پرتو دعای شریف افتتاح بر معرفت خود بیفزائیم و از آموزه‌های آنکه به زبان حضرت مهدی (عج) نقل شده بهره مند شویم.

همچنین در ادامه، کریملو در شرح اجمالی بر دعای " ابوحمزه ثمالی " گفت: امام سجاد (علیه السلام) در فرازی از این دعا می‌فرمایند: "ای مولای من! من همان شخص بی مقداری هستم که تو او را سربلند کردی و رفعت بخشیدی."

وی افزود: همه انسان‌ها قبل از آنکه خداوند آنها را رفیع کند بی مقدار هستند و آن کسی که جایگاه و ارزش به انسان می‌دهد فقط خداست، پس چه خوب است که اگر مقام و رفعتی اعم از مادی و معنوی به دست آوردیم خدا را فراموش نکنیم.

کارشناس مذهبی با اشاره به داستانی در این خصوص گفت: نقل می‌کنند که "در زمان جنگ جهانی دوم، برای شخصی به نام "حسن چایچی" یک مرتبه و به اشتباه ۵۰ هزار کارتن چای تخلیه شد، یک افسر روس هم که برای خرید به دنبال چای بوده با راهنمایی اهل بازار به سراغ حسن چایچی می‌رود و ۴۵ هزار کارتن را یکجا می خرد.

وی ادامه داد: این ماجرا در بازار پیچید که حسن چایچی به کجا رسیده و خودش هم باورش شده بود اما شب در خواب پیرمردی را دید که به او گفت حسن! مغرور نشو. چون از یتیمی دستگیری کردی خدا هم خواست که تو را بالا ببرد لذا به یک مگس امر کرد در نامه تو که ۵ هزار کارتن نوشته بودی بنشیند و طرف مقابل آن را ۵۰ هزار کارتن بخواند.

کریملو با اشاره به تأکید قرآن کریم بر یاد کردن نعمت خداوند و مطرح کردن آن با دیگران افزود: اگر نعمت و مقام مادی و معنوی به ما رسید باید بدانیم که از طرف خدا بوده و در این صورت با مشکل غرور مواجه نخواهیم شد.

در پایان این ویژه برنامه رادیویی، امین فروغی درباره شیوه‌های مناجات خوانی در تهران قدیم گفت: خوانندگان خوش صدا و مرشدان مناجات خوان در روزهای ماه رمضان در بازارچه‌ها و کوچه‌ها حرکت می‌کردند و اشعار مناجات و پند و اندرز را در حال حرکت برای مردم می‌خواندند.

این استاد ادبیات افزود: در میان این مرشدان، مردی زاهد و پارسا به نام مرحوم حاج اسد الله یزدی در بازار تهران اشعار مناجات و کلمات توحیدیه را در حال حرکت برای مردم تهران می‌خواند.

امین فروغی ادامه داد: این شخصیت عارف هنگام ظهر در وسط حیاط مسجد شاه با صدای بلند مناجات می‌کرد و انبوهی از مردم که دلداده صدای جذاب و شخصیت وارسته او بودند اطرافش را می‌گرفتند و کشکول او را پر از سکه می‌کردند

کد خبر 4912782

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو گفتگو دعا و نیایش ماه رمضان ۹۹ ویروس کرونا ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۹۹ کنفرانس بین المللی قرآن پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات فضای مجازی معرفی کتاب مسلمانان شبکه چهار سیما نشست علمی سازمان تبلیغات اسلامی فلسفه شیوع کرونا هزار کارتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۵۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم

محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

به گزارش جماران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند.

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد.

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند.

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد.

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم.

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم.

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم.

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است.

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم.

دیگر خبرها

  • زمزمه دعای کمیل در روستای لیلی یادگار + فیلم
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید؛ نشان می‌دهد ملت‌ها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • طعنه مدیر بایرن: باز اشتباه نکنیم، رئال را می‌بریم
  • آیا بلینکن می‌تواند اثر انگشت خود را بر تاریخ بگذارد؟
  • هفته بیست و پنجم لیگ برتر| پیکان دقیقه 90 چپ شد/شمس آذر با برد باخت به استقلال را فراموش کرد
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود